Start No telefon awek wechat

No telefon awek wechat

Walaupun satu entri panjang ibarat karangan 700 patah perkataan, tapi aku pasti pengikut dia tetap baca sampai habis. Mungkin status dia juga yang mempopularkan blog ini. Blog Nurul banyak menceritakan kisah hidupnya dari seorang pelajar menjadi seorang yang berkerja. Ayat yang Kak Nurul pakai pun best-best aku suka jugak copy paste ayat dia. hehe Blog ini dimiliki oleh seorang fasionista model muslimah.

* nada jeles * Setakat ini tiada lagi kot yang mampu mengejar pengikut Lyssa ini. Aku nie followers baru cecah 1k dah mula hidung tinggi. Rasanya semua sudah maklum Irine merupakan seorang isteri muda.

Kawan-kawan lelaki aku pun selalu duk sebut-sebut nama Fatin ini.

Dah keluar tv, keluar surat khabar, majalah apatah lagi. Mula-mula blogger, kemudian model, kemudian pengacara, kemudian pelakon lepasnie mungkin penyanyi pulak kot. Mesti pengikut Hamis Jalika dah tak sabar nak melihat lakonan hebat beliau kan. Baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan Asfirdaus, abang kandung Fatin Liyana. Walaupun entri-entri Cik Epal mak datuk panjang bukan main, tapi aku baca jugak sampai habis.

Kecantikan asli Fatin merupakan daya tarikan utama kepada blog Fatin. Walaupun panjang gila entri dia tulis, gigih aku duk baca setiap patah. Blogger serba boleh Hanis Zalikha juga mempunyai pengikut blog yang sangat ramai tak terkejar olehku. Korang yang nak baca kisah perkahwinan mereka cepat-cepat la masuk blog Maria. Video beliau kalau tak cecah ratus ribu pageview memang tak sah. Dia punya entri sempoi dan lawak macam video dia jugak.

Kalau taknak membeli belah pun boleh habiskan masa yang banyak tu dengan berjalan-jalan atau lepak layan facebook guna wifi free.

Kalau nak beli barang jam 2 pagi boleh pergi 7 eleven atau banyak lagi kedai yang bukak 24jam.

Kalau tak nak masak di rumah pun tak apa sebab 365 hari setahun 24 jam sehari kita boleh dapat makan di mana-mana sahaja. Itu pun takde makanan dah, setakat nak minum kopi boleh lah. Balik rumah jam 12 malam atau 1 pagi dan tidur kemudian esok bangun lambat takde hal punya. Semua pakat ada smartphone ataupun ipad atau tab atau apa saja yang canggih-canggih tu. Takde chance nak gi tengok midnite cerita Transformers. Kalau bawak anak-anak gi makan atau minum kat restoran jam 9 malam memang kena jeling lah sebab memang takde budak2 lain kat dalam tu.sorang jer.

Restoran makanan segera pun banyak, boleh beli fries dan coke kemudian duduk 6 jam sambil guna wifi free. Balik rumah terus boleh tidur sebab perut dah kenyang. Di Jerman pula, kalau dah makan fries tu dah habis kena lap meja sendiri, kena susun kerusi sendiri dan kena buang sampah dan tray ke tempat yang disediakan. Hari Ahad semua shopping complex tutup, restoran dan kafe pun separuh jer yang bukak, kadang-kadang dah muak makan di tempat yang sama, akhirnya balik rumah makan salad dan roti sahaja. Maka anak2 boleh main ipad atau tab sambil breakfast kat kedai mamak dan mak bapak boleh layan facebook tanpa gangguan. Kalau nak jugak maka kena tunggu pagi Sabtu maka barulah mak bapak bawak pergi tengok. Silap-silap mau kena tegur dengan makcik-makcik yang bermulut becok marahkan anda sebab bawak budak jalan malam-malam. Pra-Persekolahan Kanak-kanak di Malaysia sudah bijak pandai sekitar usia 4-6 tahun sebelum masuk sekolah lagi.

Pemilik blog juga seorang yang manis dan bertudung litup.

Blog ini sangat popular buktinya pageviews blog ini sahaja sudah mencecah jutaan pembaca.

Saya akan senaraikan 10 perkara penting yang dinikmati oleh rakyat Malaysia dan memang orang Jerman tak boleh lawan.